Uuteen kotiin alle kuudessa kuukaudessa

Kaikki neliöt hyötykäytössä

Atte ja Henni

Aten ja Hennin perheen uusi koti löytyi Aatelitalon mallistosta. Aatelitalo valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi talopaketin järkevän pohjaratkaisun, laajan toimitussisällön sekä monipuolisen pintamateriaalivalikoiman perusteella. Myös talomallin räätälöinti perheen toiveiden mukaiseksi kodiksi onnistui vaivatta.

Lahdessa asuvat Atte ja Henni perheineen muuttivat rakennuttamaansa Aatelitaloon helmikuussa 2013. Perheen koti, malliltaan Aatelitalo 1-95A on yhdessä tasossa olevan kolmen makuuhuoneen, olohuoneen, keittiön sekä kodinhoitohuoneen kokonaisuus.

– Meitä on tässä minun lisäkseni neljä lasta sekä vaimo, Atte kertoo.

Onni onnettomuudessa – vanhasta tulikin uusi

Uuden asunnon hankinta lähti liikkeelle oikeastaan puolivahingossa. Alunperin Hennin ja Aten oli ollut tarkoitus ostaa ja remontoida vanhempi omakotitalo, johon he olivat lehti-ilmoituksen kautta törmänneet ja sitä katsottuaan ihastuneet. Perheen aiempi kerrostalokolmio oli laitettu jo myyntiin ja saatu kaupaksikin, kun kiikarissa ollut vanhempi talo ehdittiin myydä juuri ennen heitä ehtineelle ostajalle.

– Siinä sitten laskeskelimme, että uuden talon saisi suurin piirtein samalla rahalla, kuin millä vanhan ostaisi ja remontoisi. Uuden talon arvo nousisi rakennuksen valmistuttua, kun taas vanhassa talossa ajan myötä arvo vain laskisi. Niinpä päätimme sitten rakennuttaa uuden talon. Myös kerrostaloasuntomme myynnistä käteen jäänyt raha olisi vanhan asunnon ostossa huvennut lähes kokonaan varainsiirtoveron maksuun. Saman rahan saimme nyt laitettua suoraan uuteen taloon, Atte ja Henni kertovat.

Laaja toimitussisältö ja monipuolinen materiaalivalikoima

Aatelitalo oli pariskunnalle tuttu sitä kautta, että heillä työskentele pariskunnalle tuttuja ihmisiä. Aatelitalo ei kuitenkaan ollut ainut toimittaja, jolta Atte ja Henni tarjouksen pyysivät, vaan avaimet käteen -tyyppisiä talopakettitarjouksia pyydettiin useammilta muiltakin toimittajilta.

– Aatelitaloilla talopakettiin ja sen kiinteään hintaan kuuluva toimitussisältö sekä pinta- ja muiden materiaalien valikoima olivat kilpailevia tarjouksia laajemmat sekä paremmat. Jos olisimme halunneet erään toisen, kilpailuttamamme toimittajan talon samoilla materiaaleilla, olisi se maksanut huomattavasti enemmän, Atte kertoo ja jatkaa:

– Halusimme kuitenkin myös sellaisia muutoksia, joista sitten myös maksoimme lisää. Esimerkiksi kattomateriaalimme vaihdettiin toiveestamme pellistä tiileksi, ja tästä maksoimme mielellämme lisää, koska halusimme nimenomaan tiilikaton. Käytännössä kaikki, mitä taloon halusimme, onnistui kyllä.

Henni ja Atte hoitivat talonsa materiaalivalinnat yhden päivän aikana Aatelitalolla Joensuun Lehmossa. Kaukaa tulevalle pariskunnalle oli Aatelitalon puolesta kustannettu valintapäiväksi hotellimajoitus sekä myös päivän ruokailut.

Avaimet käteen alle puolessa vuodessa

Valmis, Aatelitalon tehtaalla rakennettu talo tuotiin tontille tammikuussa 2013 ja siitä noin kuukauden päästä saivat Atte ja Henni jo uuden kodin avaimet käsiinsä. Tontti oli ostettu syyskuussa ja pohjaa alettu tehdä lokakuussa. Talo valmistui jopa hieman edellä sovittua aikataulua.

– Koko rakennusprojekti oli ohi alle puolessa vuodessa. Tehtaalla työstetyt rakenteet pysyivät kuivana ja suojassa sääolosuhteilta aina siihen asti, kun ne tontille tuotiin. Tiedämme siis sen, ettei rakenteisiin ole päässyt esimerkiksi kosteutta rakennusvaiheen aikana. Tehtaassa laadunvalvonta on varmasti hieman eri luokkaa kuin perinteisellä rakennustyömaalla, Atte sanoo.

Aikataulun lisäksi myös sovitussa budjetissa pysyttiin. Niidenkin tilausten ja muutosten hintatiedot, jotka pariskunta halusi erillistä maksua vastaan, olivat aina selvillä ennen kuin tilausta tehtiin.

Kaikki neliöt hyötykäytössä

Perhe on viihtynyt kodissaan hyvin, eikä päätös Aatelitalon valinnasta ole kaduttanut. Kaikki neliöt on saatu hyötykäyttöön, eikä hukkatilaa ole. Asiointi Aatelitalon sekä heidän yhteistyökumppaniensa kanssa oli helppoa ja yhteistyö sujuvaa rakennustyön kaikissa vaiheissa.

– Tarvittaessa suunnittelijat ja muun henkilökunnan sai aina helposti kiinni, jos jotakin kysyttävää tai muuta ilmeni. Hyvin toimi siis yhteydenpito, Henni ja Atte summaavat.

– Olemme olleet tyytyväisiä ja voimme suositella Aatelitaloa!

Tilaa talokirja