Helppoa rakentamista lapsiperheen ehdoilla

Laadusta ei tarvinnut maksaa lisää

Heini ja Tero

Jokunen vuosi sitten Sipoossa asuvat Heini ja Tero seurasivat tuttaviensa rakennusprojektia sivusta. Tilatun talopaketin toimittaja oli Aatelitalo. Projektia seuratessaan vakuuttui pariskunta siitä, että myös heidän perheensä tuleva koti olisi Aatelitalon toimittama. Viisihenkinen perhe on asunut omassa Aatelitalossaan vuodesta 2013 eteenpäin.

– Aatelitalo ei ollut meille aiemmin tuttu, mutta tuttavamme olivat valinneet heidän talopakettinsa. Pääsimme näkemään muun muassa perustusten valun, noston sekä lopulta valmiin talon myös sisältä. Erityisesti talopaketin tuominen tontille oli mielenkiintoista katseltavaa, jollaista emme olleet ennen nähneet.

– Aatelitalon toiminta vaikutti jo silloin hyvin selkeältä, kun rakennusprojektia seurasimme. Myös tuttavamme olivat tyytyväisiä valintaansa. Se vaikutti myös meidän valintaamme, Heini kertoo.

Rakennusaika oli leppoista, sillä tämä oli meidän kannaltamme todella huoletonta rakentamista

Kaupat Aatelikoti 1-120A -talopaketista tehtiin tammikuussa 2013. Tontti ostettiin jo valmiiksi valittua talomallia silmällä pitäen. Yksikerroksisen, 120 neliön talon viereen rakennettiin suoraan kiinni myös kahden auton katos sekä varastotila. Perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa jo ennen juhannusta.

– Kaivuri tuli tontille huhtikuussa, ja siitä kuukauden päästä talo jo tuotiin. 16.5. oli nostopäivä ja sisään muutimme 8.6. Pääsimme muuttamaan siis alle kahden kuukauden sisällä siitä, kun kaivuri oli tullut tontille. Oli aivan käsittämätöntä, kuinka nopeasti kaikki eteni! Meni niin nappiin kuin vain mennä voi, Heini kertoo.

Perheen kuopus syntyi vain viikkoa ennen muuttoa. Monet ovat ihmetelleet, kuinka Heini ja Tero selvisivät sekä rakennusprojektista että uuden lapsen syntymästä yhtaikaisesti.

– Rakennusaika oli leppoista, sillä tämä oli meidän kannaltamme todella huoletonta rakentamista. Meidän ei varmaan olisi kertaakaan tarvinnut edes käydä työmaalla, ja talo olisi siitä huolimatta valmistunut ja me olisimme vain saaneet valmiin talon avaimet käteen.

– En osaa kuvitella, miten talon voisi enää tämän helpommin tai huolettomammin rakentaa. Minäkään en jäänyt rakennuksen aikana yksinhuoltajaksi, kun Teron ei tarvinnut olla rakennustöissä, Heini naurahtaa.

Hyvä palvelu sekä auttavaisuus ovat jääneet kirkkaana mieleen

Huolettoman rakennusajan ja nopean valmistumisen lisäksi Aatelitalo saa Terolta ja Heiniltä kiitosta hyvästä asiakaspalvelustaan sekä koko toimitussisällön laadukkuudesta. Myös Aatelitalon yhteistyökumppanien kanssa, joiden kautta valittiin esimerkiksi tietyt pintamateriaalit sekä yleinen värimaailma, oli Heinin ja Teron helppo löytää yhteinen sävel.

– Hyvä palvelu sekä auttavaisuus ovat jääneet kirkkaana mieleen. Saimme kysymyksiimme nopeat vastaukset aina kun tarve niille oli.

– Materiaalien valintapäivä Joensuussa oli kyllä ihan luksuspäivä! Meille oli kustannettu edellisen yön hotellimajoitus, koska tulimme kaukaa. Asiakaspalvelu itse materiaalien valinnan yhteydessä – ja koko projektin aikana – oli todella hyvää. Päivästä jäi positiivinen fiilis, Heini kertoo.

Laadusta ei tarvinnut maksaa lisää

Perheen talopaketin alkuperäiseen malliin ei autokatoksen lisäksi tehty juurikaan räätälöityjä muutoksia, pieniä sisustuksellisia asioita lukuunottamatta. Heini kertoo omien sanojensa mukaan olleensa jopa yllättynyt siitä, mitä kaikkea talopakettiin kuului jo perusvarustuksena ja -valikoimana.

– En oikein edes keksi, mitä sieltä olisi puuttunut. Meille ei jäänyt sellaista tunnetta, että emme olisi saaneet jotakin toivomaamme. Peruspaketti oli jo todella kattava. Esimerkiksi meidän parkettilattiamme sekä saunan tervaleppälauteet kuuluivat siihen.

– Materiaaleista myös näki, ettei oltu räävitty kasaan vain halvinta mahdollista tavaraa.

Laadusta ei tarvinnut maksaa lisää, sillä jo peruspakettiin kuuluvat materiaalit ja vaihtoehdot olivat laadukkaita. Ekstraa sai maksaa korkeintaan sitten omista mieltymyksistään, Heini kiteyttää.

Näppärä, helppo ja huoleton kokonaisuus

Koko prosessi aina kauppojen tekemisestä muuttoon saakka meni Heinin ja Teron mukaan niin hyvin, etteivät he enää osaa ajatella, kuinka se voisi mennä yhtään paremmin. Heini kuvailee kokonaisuutta näppäräksi, helpoksi ja huolettomaksi.

– Voimme kyllä suositella – ja olemme jo suositelleetkin – tällaista ratkaisua. Yleensä sitä kertoo omat kokemuksensa siitä, mikä on mennyt hyvin ja mikä huonosti jonkin tietyn asian suhteen. Nyt niitä huonoja kokemuksia ei ollut kerrottavaksi, sillä Aatelitalon kanssa kaikki meni nappiin!

Tilaa talokirja