Onnistuneilla ratkaisuilla omannäköinen koti

Aatelitalolla lähdettiin liikkeelle meidän toiveistamme

Jussi ja Heidi

Nurmijärven Klaukkalassa asuvat Jussi ja Heidi halusivat muuttaa aiempaa omakotitaloaan isompaan ja pohjaratkaisultaan erilaiseen kotiin perheen kasvaessa. Viisihenkisellä, nuorella perheellä oli takanaan jo yksi aiempi valmistaloprojekti. Uutta kotia lähdettiin suunnittelemaan yhdessä Aatelitalon kanssa vuonna 2015.

– Etsimme internetistä valmistalopakettien toimittajia ja löysimme Aatelitalon. He vastasivat parhaiten toiveisiimme sekä suunnittelemaamme aikatauluun, Jussi muistelee.

– Myös hinta pysyi meidän raameissamme. Saimme Aatelitalolta sellaisen talopaketin kuin halusimme niin, että se pysyi budjetissamme. Parissa muussa paikassa sanottiin suoraan, että tällainen talo ei onnistu tällä budjetilla. Kun itse talon hinta ei Aatelitalolla ollut niin korkea, jäi meille sen myötä enemmän rahaa käytettäväksi esimerkiksi sisustuksellisiin asioihin, Heidi lisää.

Ihmisläheistä palvelua bisneskeskeisyyden sijaan

Yksi Heidin ja Jussin valintaan vaikuttaneista tekijöistä oli myös Aatelitalon lämminhenkinen ja ihmisläheinen asiakaspalvelu. Mitään heidän toiveistaan tai ehdotuksistaan ei tyrmätty mahdottomana.

– Aatelitalolla oli kaikista mukavin vastaanotto. Henkilökunta oli ihmisläheistä ja mukavaa. Heidän toimestaan yritettiin aina järjestää meitä miellyttävä ratkaisu, joka pysyisi myös budjetissamme. Koko toiminta oli ennemmin asiakas- kuin bisneslähtöistä, Jussi kuvailee.

Aatelitalolla lähdettiin liikkeelle meidän toiveistamme

Kaupat Aatelikoti 2-95D-mallin talopaketista räätälöidyin muutoksin tehtiin syksyllä 2015. Muuttamaan perhe pääsi maaliskuussa 2016. Puolitoistakerroksisesta talosta on tällä hetkellä käytössä vain alakerta. Perheen poikien, joista kaksi on tällä hetkellä vielä alle kouluikäisiä, kasvaessa tulee yläkertaan neljä makuuhuonetta, aula sekä wc-tilat. Heidille yksi tärkeimmistä kriteereistä talon suhteen oli iso, u-mallinen keittiö. Keittiön lisäksi muutettiin muun muassa talon pohjaratkaisua sekä kuistin ulkonäköä.

– Keittiö saatiin hyvin luonnehdittua ja toteutettua sellaiseksi, kuin Heidi sen halusi. Muutenkin Aatelitalolla lähdettiin liikkeelle meidän toiveistamme, ei talotehtaan, Jussi kertoo.

– Mieleeni tästä projektista on erityisesti jäänyt materiaalien valintapäivä Joensuussa. Materiaalien valintaa varten ei oltu varattu vain hetkeä, jolloin katsotaan materiaalit jostakin vihkosta, niin kuin yleensä. Sen sijaan valintojen tekemiseen oli varattu koko päivää aikaa, eikä tarvinnut hötkyillä, Heidi kertoo.

– Aatelitalolla ei ollut samalla tavalla tiettyä määrättyä vakiotoimitussisältöä. Kerroimme ensin, millaista tyyliä haemme ja sitten lähdettiin rautakauppaan. Meillä meni kyllä valinnat nappiin. Tosi yhtenäinen sisustus saatiin, kaikki sopii yhteen.

Helppo ja ongelmaton rakennusaika

Rakennusaika sujui Jussin ja Heidin mukaan rivakasti sekä helposti. Juteltuaan samoihin aikoihin rakentaneiden ystäviensä kanssa, saivat Jussi ja Heidi kuulla heidänkin kokemuksiaan omista rakennusprojekteistaan.

– Olemme itse vain ajatelleet, että kuinka helpolla me pääsimmekään. Ei ole tarvinnut väitellä mistään tai soitella perään, Jussi ja Heidi toteavat.

– Jos joku tuttava suunnittelisi rakentamista, niin kyllä heti sanoisin, että katsokaa ihan ensimmäisenä Aatelitalolta, ennen kuin mitään muuta edes harkitsette, Heidi sanoo.

Tuli heti sellainen olo, että nyt ollaan kotona

Perheen aiempaan omakotitaloon verratessa on Aatelikoti tuntunut heti alusta asti omalta kodilta. Ensimmäinen talopaketti oli rakennuttajan suunnittelema ja tuli perheelle melko nopealla päätöksellä.

– Tämä vastaa enemmän omaa makuamme ja oli heti muuttamisen jälkeen oma, meidän näköisemme koti. Ei tarvinnut mitenkään erikseen asettautua, vaan tuli heti sellainen olo, että nyt ollaan kotona. Tykkäsimme edellisestäkin talostamme, mutta osasimme ottaa myös sen heikkoudet tämän talon suunnittelussa huomioon.

– Olemme kyllä todella tyytyväisiä. Aiempaan talotehtaasemme jos vertaa, niin heidän kanssaan oli asioita, joita sai moittia ja joista antaa palautetta. Antamaamme palautteesen ei talotehtaan puolelta koskaan palattu. Aatelitalon kanssa ei ollut mitään tällaista. Kun vertaa näitä kahta talotoimitusta, niin tämä oli toimivampi, Jussi sanoo.

– Onhan tämä myös kaunis talo. Olemme saaneet tuntemattomilta ohikulkijoiltakin kommentteja, että tosi kaunis koti!

Tilaa talokirja