Ensimmäinen yhteinen koti räätälöitiin Maikin ja Topiaksen toiveiden mukaiseksi

Aatelitalo on ollut mukana tässä projektissa ensimmäisestä yhteydenotostamme alkaen

Maikki ja Topias

Maikki ja Topias muuttivat ensimmäiseen yhteiseen omaan kotiinsa Mikkelin Rahulaan joulukuussa 2015. Käytyään katsomassa Aatelitalon työn jälkeä niin taloesittelyissä kuin myös talopaketin ostaneen asiakkaan luona, päättivät he valita Aatelitalon oman talopakettinsa toimittajaksi.

– Olemme molemmat 25-vuotiaita ja tämä on meidän ensimmäinen yhteinen asuntomme. Aiemmin asuimme äitini luona, hänellä on iso talo tässä meidän lähellämme, Maikki kertoo.

Huolellinen työn jälki vakuutti

Oman asunnon oston tultua ajankohtaiseksi, katselivat ja kartoittivat Maikki ja Topias sekä vanhempia myynnissä olevia omakotitaloja että uusia talopaketteja useammalta toimittajalta.

– Kävimme katsomassa lähes kaikkien talopakettivalmistajien taloja, joita tällä alueella vaan on. Aatelitaloltakin kävimme katsomassa monta esittelyä. Vierailimme myös Aatelitalon kautta erään heidän talopakettinsa tilanneen asiakkaan kotona. Heidän talopakettinsa olivat hintaluokaltaan sekä materiaaleiltaan hyviä. Kun tonttipaikkakin tästä järven rannasta oli tarjolla, niin hylkäsimme lopulta ajatuksen vanhan talon ostamisesta ja päätimme rakentaa kokonaan uuden, Maikki kertoo.

– Myös työn jälki vaikutti. Esimerkiksi saumaukset ja tapetointi oli tehty moneen muuhun verrattuna huolellisemmin ja paremmin.

Aatelitalo on ollut mukana tässä projektissa ensimmäisestä yhteydenotostamme alkaen

Maikki ja Topias pyysivät Aatelitalolta ensimmäistä tarjousta jo kartoitusvaiheessa, ennen kuin talon ostoon ja rakennukseen liittyvät lupa- ja raha-asiat olivat selvillä. Se ei kuitenkaan ollut este asioiden eteenpäin viemiselle.

– Aatelitalo on ollut mukana tässä projektissa ensimmäisestä yhteydenotostamme alkaen. Meillä ei ollut mitään lupia eikä tietoa esimerkiksi sähköliittymistä. Raha-asiatkaan eivät olleet sinnepäinkään selvillä, Topias ja Maikki muistelevat.

– Sanoimme siis, että monta mutkaa on vielä matkassa. Aatelitalon Mikon vastaus oli, että ei haittaa – suunnitellaan vaan ja aletaan oikoa mutkia. He tekivät ennakkotarjouksen, vaikkemme olleet vielä varmoja uuden talon rakentamisesta. Saimme rauhassa miettiä asiaa. Kun päätös sitten tehtiin, niin rupesi heti nopeasti tapahtumaan.

Saimme kaiken mitä halusimme, mikään muutos ei ollut ongelma

Topias ja Maikki tiesivät jo etukäteen haluavansa puolitoistakerroksisen talon. Sopivaksi malliksi valikoitui heidän toivomiensa muutoksien mukaisesti räätälöity Aatelikoti 2-80A. Pohjatyöt aloitettiin tontilla syyskuussa ja talo tuotiin tontille marraskuussa. Muuttamaan päästiin jo ennen joulua. Talo valmistui arvioitua aikataulua nopeammin.

– Aatelitalolta pidettiin meihin aktiivisesti yhteyttä ja informoitiin projektin etenemisestä. Pysyimme tilanteen tasalla. Meidän oli tarvittaessa myös todella helppo tavoittaa heidät. Tulimme hyvin juttuun.

Tällä hetkellä taloa asuttavat Maikin ja Topiaksen lisäksi heidän kaksi koiraansa. Yläkertavaraus on suunniteltu perheen mahdollista tulevaa kasvua ajatellen. Alakerrassa tehtiin useita muutoksia ja yläkerran parvekkeen mallia sekä paikkaa vaihdettiin. Alkuperäisen mallin arvokas ja komea ulkonäkö kuitenkin säilyi.

– Meidän oli mahdollista muuttaa pohjaratkaisukin sellaiseksi, kuin halusimme. Se oli hyvä juttu. Keittiötä jatkettiin, yksi makuuhuone lähti pois ja vaihdoimme sen tilalle suihku- ja saunatilat sekä kodinhoitohuoneen. Halusimme myös järvelle antavista ikkunoista isommat kuin mitä alkuperäisessä mallissa oli sekä lämpimän ja isomman eteisen. Terassia suurennettiin huomattavasti, Maikki kertaa.

– Saimme kaiken mitä halusimme, mikään muutos ei ollut ongelma. Hieman meitä jännitti, että millainen tästä sitten tulee, kun teimme muutoksia niin paljon. Lopputulos on kuitenkin ollut meille oikein hyvä ja passeli. Myös Mikko kävi katsomassa valmista taloa ja hänkin oli tyytyväinen, Topias summaa.

Emme tule koskaan muuttamaan tästä pois

Omien sanojensa mukaan Topias ja Maikki eivät lähtisi muuttamaan kodistaan mitään eivätkä vaihtaisi sitä mihinkään - eivät edes toiseen talopakettiin. Maikin pikkuveli sekä serkku suunnittelevat molemmat rakentamista ja Maikki onkin kehottanut myös heitä valitsemaan Aatelitalon.

– Me olemme olleet tyytyväisiä ja mielellämme suositelleet Aatelitaloa. Ihmisiä kävi myös rakennusvaiheen aikana paljon tätä katsomassa ja suosittelimme heillekin.

– Emme tule koskaan muuttamaan tästä pois tai myymään tätä!

Tilaa talokirja