Taidetta korjausmaalin siveltimen päässä

Onko sinulla koskaan ollut rakkaimmassa design-tuolissasi naarmu, joka kaikki näkevät, mutta et kestä ajatusta sen korjaamisesta? Tai onko mummon vanha puusohva saanut vuosien varrella aimo annoksen kolhuja? Älä huoli, korjauksissa on oikeasti kyse pienistä asioista ja pienillä teoilla saa aikaan suuria muutoksia. Oikeat korjausmaalin sävyt ja oikea tekniikka voivat muuttaa tuolin, tai minkä tahansa pinta naarmuineen ja kuluneine puineen taideteokseksi. Tässä artikkelissa opetan sinulle, kuinka korjausmaalauksella saat vanhoista kalusteistasi uuden elämä.

Korjauksissa yksityiskohdat merkitsevät

Aivan ensimmäiseksi selvitetään, mitä korjauksessa tarkalleen ottaen tehdään. Ennen maalausta pinta puhdistetaan ja hioo kevyesti, jotta korjausmaali pysyy paremmin paikallaan. Korjausmaali levitetään pintaan tasaisesti ja annetaan kuivua. Korjausmaalauksen tarkoitus on siis palauttaa esineen pinta alkuperäiseen asuun.

Korjausmaalauksessa yleisesti käytettyihin välineisiin kuuluvat: sivellin, maalirulla, maalitela, maalarinteippi ja tietenkin itse korjausmaali. Korjausmaalauksen perusajatus on pienissä ja tarkoissa siveltimenvedoissa, ei laajoissa maalausliikkeissä.

Korjausmaalauksen ei tarvitse olla hankalaa

Kun oikeanlainen korjausmaalauksellinen tekniikka on valittu ja siihen liittyvät työkalut ovat saatavilla, mikään ei voi mennä pieleen. Korjausmaalin sävy on tärkeä valita niin, että se täydentää esineen alkuperäistä väriä eikä peitä sitä.

Muista se, että korjaaminen vie aikaa ja vaatii pikkutarkkuutta. Älä siis hätiköi tai hermostu, jos asiat eivät ala sujua heti. Korjaamaan oppii ajan myötä ja jokainen uusi korjauskohde on aina myös uusi oppimismahdollisuus.

Kunnioita esineiden tarinaa

Kaikkien vanhojen esineiden korjaamisessa kauneinta on se, että sinulla on mahdollisuus antaa niille uusi elämä ja samalla kunnioittaa niiden historiaa. Eli äläkä pelkää tarttua siveltimeen ja ”korjata” niitä silloin kun niitä satutat. Jos kuitenkin epäröit, ota yhteyttä ammattilaiseen. Muistathan, että korjausmaalauksessa tärkeintä on kunnioittaa esineen alkuperäistä henkeä ja tarinaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että korjausmaalauksella voidaan pelastaa monta vanhaa esinettä, jotka muuten jäisivät käyttämättömiksi tai romukasaan pölyttymään. Alkuun pääsemiseksi vaaditaan vain hiukan tarkkuutta, kunnioitusta vanhaa kohtaan ja oikeat työvälineet. Piste i:n päälle ovat hankitut korjausmaalin sävyt, jotka tekevät korjaustyöstä todellista taidetta.